Световният номер 3 Новак Джокович успя да победи втория в схемата Роджер Федерер с 3-6, 6-3, 6-3 в първия полуфинал на турнира от Мастърс сериите в Маями.

21-годишният сърбин загуби първия сет, но след това бе перфектен срещу бившия номер 1 в света и така чака своя съперник на финала, който ще бъде определен от сблъсъка между Анди Мъри и Хуан Дел Потро, отстранил Рафаел Надал.

Федерер изглеждаше доста добре на корта в първия сет, който бе спечелен без проблеми от швейцареца. Лошите атмосферни условия и слабата игра на Федерер след това обаче позволиха на Джокович да спечели 8 поредни точки във втория и третия сет, които в крайна сметка му донесоха успеха.

Федерер се върна в мача с пробив в третия сет, но той бе веднага върнат от Ноле, който се класиране за първия си финал от Мастърс сериите за годината.

Въпреки класирането за финала, Джокович може да загуби третото си място в ранглистата при положение, че Андри Мъри спечели турнира. Първо обаче британецът трябва да премине през 19-годишния аржентинец Дел Потро.