След един труден и равностоен първи сет водачът в световната ранглиста Новак Джокович /Сърбия/ победи Потито Стараче /Италия/ със 7:6 /3/, 6:3 и 6:1 и се класира за втория кръг на откритото първенство на Франция по тенис "Ролан Гарос".

Потито Стараче, 97-ми в световната ранглиста и специалист на червени настилки, в първия сет бе напълно равностоен на Джокович, но явно силите му стигнаха дотук.

Джокович, който си е поставил за цел първа победа в откритото първенство на Франция, едва ли ще има особени проблеми във втория кръг срещу словенеца Блаж Кавчич.

За голямо удоволствие на парижката публика сръбският тенисист, който живее в Монако, се опита, по-скоро с успех, да говори на френски език пред микрофона на спикера след края на мача. "Аз казах вчера, че през тези две седмици ще говоря само на френски", заяви Джокович с усмивка.

"Днес беше малко трудно, Потито е специалист на такива кортове, мисля, че изиграх един добър първи мач на Ролан Гарос",продължи Джокович.

"Ролан Гарос е моят предпочитан Голям шлем, следователно се надявам на добър резултат, продължи Джокович, който ходи на курсове по френски език. Аз никога не съм играл на финал тук. Но това е само първият мач, още е много рано да говорим за финал"./БТА