Новак Джокович срещу Гаел Монфис е финалът на Мастърс турнира в Париж. Сърбинът срази бившия номер 1 в света Рафаел Надал с 2:0 сета - 6:2, 6:3, а представителят на домакините се справи макар и трудно със съпротивата на словака Радек Щепанек с 6:4, 5:7, 6:4.

След 2:2 гейма Джокович спечели седем поредни гейма, като взе първия сет с 6:2 и поведе с 3:0 във втория. Сръбският тенисист блестеше най-вече, когато неговият съперник подаваше. Джокович проби сервиса на Надал три пъти във втория сет, което рядко може да се види.

Джокович взе втората част с 6:3 и е на финал, а Надал изпусна възможността да запише победа номер 400 в кариерата си и да измести Роджър Федерер от върха в световната ранглиста, като завърши годината като номер 1.

Монфис пък зарадва 14-хилядната публика в зала Берси, като успя да надделее над Щепанек в три сета. Така за втора поредна година французин ще има възможност да триумфира в Париж. Миналата година това стори Жо-Вилфред Цонга, който сега отпадна на четвъртфиналите, победен от Рафа Надал.