Новак Джокович победи Рафаел Надал с 2:0 сета - 6-2, 7-6 (4) и изравни резултата във финала на ATP Cup. По този начин световният №2 запази шансове за трофея на Сърбия и всичко ще се реши в мача на двойки.

Джокович взе инициативата още от първия гейм и Надал трудно се справяше с агресията на опонента си. Това доведе до ранен брейкбол, който бе спасен със солиден сервис от испанеца, но след натиск на сърбина в крайна сметка се стигна до пробив.

Надал бе близо до бърз отговор, но Джокович разчиташе на началния си удар и не даде повече точки на Рафа.

Именно сервисът бе основното оръжие на световния №2. Испанецът много трудно стигаше до възможности от посрещане, като до края на сета не успя да спечели нито една точка в геймовете на съперника си. При 1-3 Надал допусна две двойни грешки и трябваше да спасява нови брейкболи , но показа характер и се измъкна. Но гейм по-късно, сърбинът проби. След това Джокович затвърди пробива си и затвори първия сет при 6-2.

С началото на втората част световният №1 стабилизира представянето си в своите подавания. При 3-2 Надал поведе с 30:0 след минаващ удар, а впоследствие Ноле изпрати топката в мрежата и даде три последователни точки за пробив на своя съперник. Но сърбинът не позволи да се стигне до пробив и спечели гейма.

До края на сета се разрази здрава битка. Броят на непредизвиканите грешки в играта на Джокович нарасна, докато испанецът започна да намира все по-често ударите си. След магически разигравания се стигна до решителен тайбрек.

Първият минибрейк дойде при 1:1 след двойна грешка на Ноле, но още в следващото разиграване резултатът бе изравнен. При 4:4 Надал трябваше да играе на втори начален удар и бързо бе принуден да се защитава. След неколкократна размяна на удари от основната линия Джокович завърши с уинър от бекхенд по правата и получи правото да сервира за победата. Последва нова дълга точка, която завърши със сгрешен слайс от Надал – два мачбола за Сърбия. Още първият бе реализиран и Ноле триумфира в девети пореден мач над испанеца на твърди кортове.

Всичко ще се реши в мача на двойки. За Сърбия Джокович ще си партнира с Виктор Троицки, а от другата страна на мрежата са Кареньо Буста и Фелисиано Лопес.