Новак Джокович изкълчи тежко глезен по време на мача за купа Дейвис срещу САЩ, който в крайна сметка бе спечелен от Ноле и донесе на сърбите място на полуфиналите.

Но победата се оказа пирова - след първоначалните медицински прегледи прогнозата е световният №1 да отсъства от кортовете между 10 дни и един месец, съобщава tenniskafe.com.

"Изследванията на глезена на Джокович показаха, че той ще трябва да си даде принудителна почивка в рамките на от 10 до 30 дни. Той изигра мача си, изпитвайки много сериозна болка, но не мисля, че това ще се отрази негативно на травмата и не смятам, че ще застраши кариерата му", коментира Момчило Яковлевич - лекарят, направил изследванията.

Все още няма официално изявление на Ноле или екипа му, но дори да се сбъднат оптимистичните прогнози на лекаря т.е. да отсъства десет дни, това означава, че Джокович няма да участва на Мастърса в Монте Карло.

Ако световният №1 не е в състояние да играе на турнири в период от един месец, тогава Ноле ще бъде готов за игра евентуално за Мастърса в Мадрид, който започва на 5 май, или в най-лошия случай за Мастърса в Рим, провеждащ се седмица по-късно. При всички положения подготовката на Джокович за сезона на клей е сериозно нарушена и това може да се окаже фатално за амбициите му да осъществи през този сезон една от малкото нереализирани мечти - титла на Ролан Гарос.

Все пак Ноле таи надежди, че ще може да се завърне на корта още през следващата седмица в Монте Карло, но дали състоянието му ще позволи това? "След направените изследвания съм положително настроен и заедно с екипа ми ще направим всичко възможно да се възстановя и да бъдем готови за турнирите. Това съм аз по време на физиотерапията", написа Джокович в профила си във Фейсбук.