Сръбската тенис звезда Новак Джокович заяви, че е готов да победи Роджър Федер на финала на US Open, който ще се играе късно тази вечер.

Поставеният под номер 3 в основната схема на турнира ще се опита да попречи на швейцареца да спечели четвърта поредна титла от турнира от Големия шлем на американска земя.

„Мисля, че съм готов и трябва да поддържам тази нагласа”, заяви сърбинът, който ще играе за първи път на финал от такъв ранг.

„Трябва да вярвам в себе си, иначе няма как да изляза победител. Не искам да се поява на корта, мислейки как трябва да покажа най-доброто, на което съм способен или просто да се представя добре. Не, искам да изляза за победа”, сподели 20-годишният тенесист.

„Победата над Федерер в Монреал ще ми помогне. Ще играя агресивно, както аз мога, ще се опитам да контролирам мача, макар че това ще е малко по-трудно. Просто трябва да вярвам в победата. Винаги съм мечтал да спечеля турнир от Големия шлем”, продължи Новак.

„Любимият ми е Уимбълдън, тъй като това е надпревара с големи традиции, освен това, е и турнира, от който имам най-пресни спомени от детството – как Сампрас вдига трофея. Поставил съм си за цел да стана номер едно в световния тенис, предстои ми много работа”, завърши сърбинът.