Победителят от Australian Open 2008 Новак Джокович не успя да преодолее втория кръг на турнира в Марсилия и отстъпи на французина Жил Симон с 1:2 сета (2:6, 7:6, 3:6) в мач, продължил два сама и седем минути. Сръбският тенисист все още не се чувства добре, след като миналата седмица се оттегли от Купа Дейвид заради заболяване от грип и изтощение.

Жил Симон пък ще продължи защитата на титлата си от Марсилия, факт, който го мотивира още по-силно да търси успеха. Той игра много добре и показа отличен сервис. От своя страна Новак Джокович улесни максимално задачата на французина, като направи голям брой непринудени грешки. След тайбрек във втори сет Ноле все пак стигна до успех с 8:6, но в третата част той помоли за медицинска помощ при 4:1 и след това отстъпи сета с 3:6.

Следващият турнир, на който Джокович ще играе в Ротердам с награден фонд 824 хиляди евро, и започва в понеделник, на 18 февруари.

Хърватинът Марио Анчич и руснакът Михаил Южни се класираха за четвъртфиналите в Марсилия. Хърватският тенисист надви с 6:3, 6:2 руснака Теймураз Габашвили, а третият в схемата Южни не срещна особени проблеми с представителя на домакините Жулиен Бенето и го победи със 7:5, 6:3. По-рано днес, за Топ 8 на надпреварата от ATP във френския град се класираха Анди Мъри и Пол-Анри Матийо.