Белгиецът Давид Гофен се класира за втори път на полуфинал на турнир Мастърс, а Новак Джокович е неговият следващ съперник, след като се справи в два сета 6:3, 6:3 с Томаш Бердих от Чехия.

Сърбинът, който е номер 1 в мъжката ранглиста, ще се опита да спечели пета титла в последните шест години на Мастърса в Маями. И днес нямаше особени проблеми в 4-ия кръг и спечели за 99 минути. Джокович атакуваше втория сервис на чеха и го проби рано във всеки сет, за да си гарантира лесна победа.

Бердих дойде в тежкия мач срещу сърбина от мараторска среща с Ришар Гаске и успя днес да спечели само 6 от 23-те си възможни точки от втори сервис, като допусна и четири пробива в мача. Джокович пък подобри личния си баланс на 26-1 през годината, като единствената му загуба е през февруари, когато се отказа в мача с Фелисиано Лопес в Дубай заради инфекция в окото. Гофен пък се справи с 3:6, 6:2, 6:1 срещу французина Жил Симон.

15-ият в схемата се класира в топ 4 на турнир от сериите Мастърс за първи път в Индиан Уелс, когато отстъпи на полуфинала на канадеца Милош Раонич. Гофен пропусна шест шанса дза пробив в първия сет и Симон уснпя да го спечели, но във втория картината беше коренно различна и белгиеца загуби едва три точки там.

"Пропуснати волета, смашове и лесно дадени точки- това беше първият сет. Но успях да остана мотивиран и концентриран. Така с напредването на мача ставах и все по-уверен. В третия сет началният ми удар беше много ситурен и благодарение на него успях да измъкна мача, каза още белгийският тенисист./БТА