Новак Джокович спаси три мач-пойнта по невероятен начин, обърна нещата в своя полза и се класира за финала на силния тенис турнир от ATP в Базел, след като надви в драматичен полуфинал Радек Щепанек с 6-7 (4/7), 7-5, 6-2.

Световният номер четири ще трябва да изчака края на другия полуфинал между трикратния шампион Роджър Федерер и Марко Киуделини, за да разбере съперника си за трофея.

Ноле, който има три титли през 2009 година, ще играе деветия си финал за сезона. Сърбинът обаче остава лидер по спечелени мачове в турнири от ATP през 2009 година - 70.

Джокович заяви след днешния успех: "Играх добре и съм щастлив, че се класирах за финала. Публиката ми помогна много при 4-5, така че трябва да съм им благодарен, че продължавам напред. Горд съм, че ще играя финал, свеж съм и съм готов за битка".

Ракета номер едно на Сърбия води по победи в турнири от ATP на твърда настилка - 45, като освен това записа най-малко 60 победи през сезона за трета поредна година. Ноле има за първи път през кариерата си 70 победи в един сезон.