Поставеният под номер 1 Новак Джокович (Сърбия) се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис във френския град Марсилия с награден фонд 576 хиляди евро. Третият в световната ранглиста Джокович победи трудно чеха Ян Херних със 7:5, 6:4 за 92 минути.

Сърбинът реализира решаващ пробив в края на първия сет. Той дръпна с 3:0 във втората част, но позволи да бъде застигнат за 4:4. В десетия гейм обаче Джокович отново проби подаването на съперника си, за да стигне до крайния успех при третия си мачбол.

За място на полуфиналите сърбинът ще се изправи срещу германеца Миша Зверев, който вчера победи местния любимец Арно Клемон с 6:4, 5:7, 6:2.

Джокович, който има 11 титли в кариерата си досега, все още не е печелил турнир и не е играл на финал от началото на сезона. Той стигна до полуфинал в Сидни в началото на януари, а след това на Откритото първенство на Австралия отпадна на четвъртфиналите.

Представителят на домакините Жулиен Бенето също е четвъртфиналист след успех над "щастливия губещ" от квалификациите Жорж Бастл (Швейцария) с 6:2, 1:6, 6:2. 45-ят в света Бенето наниза 12 аса и стигна до успеха за 1:39 час.

Той за втори път в кариерата си ще играе на четвъртфинал в Марсилия след 2007 година, а негов съперник ще бъде победителят от двубоя между номер 2 в схемата и шампион отпреди два сезона Жил Симон (Франция) и Райнер Шютлер (Германия), който е по-късно днес.