Новак Джокович сподели, че може да преосмисли графика и подготовката си в следствие на ранното отпадане и от Мастърса в Маями.

Ноле загуби от Роберто Баутиста Агут, тенисистът, който го победи и на полуфиналите в Доха. Поражението идва и след ранното отпадане от Филип Колшрайбер в Индиън Уелс.

По принцип сърбинът е имал много успехи в "слънчевия дубъл" от Мастърси в САЩ през март като на четири пъти е печелил и двата. В последните две години обаче той така и не е достигал до четвъртфиналите на някой от тях. През 2018-а, когато все още се завръщаше след контузия, загуби от Таро Даниел и Беноа Пер.

Всичко това кара Джокович да се замисли за подхода към двата важни турнира. Той обаче каза и нещо друго интересно - че е бил повлиян от неща извън корта.

"Това не е първият път, в който губя рано и на двата турнира. Случвало се е в последните няколко години. Така че определено трябва да преосмисля как се подготвям за Индиън Уелс/Маями следващата година", каза световният №1.

"Просто имаше прекалено много неща извън корта. Предполагам, че това ми повлия и на корта. Не се чувствах здравословно по най-добрия начин, и в Индиън Уелс, и тук. Все още съм ръждясал, но вижте, научаваш се, че това е животът."

Джокович реализира само 4 от 13-те си точки за пробив, а във втория сет имаше брейкбол за 6:5, но не се възползва.

"Той е солиден играч. Поздравления за него за страхотния обрат. Но аз не трябва да губя тези мачове. Толкова много възможности. Просто толкова много пропиляни възможности. Това се случва като не ги материализираш."

Сега Джокович се отправя към Европа, където съвсем скоро започва сезонът на клей. "Израснал съм на клей, така че обичам да играя на клей. Ще видим. Определено ще трябва да играя по-добре отколкото в последните няколко турнира."