Финалът на турнира от сериите Мастърс в Синсинати в неделя ще бъде без бъдещия номер 1 в световния тенис Рафаел Надал /Испания/, който със загубата си от Новак Джокович прекъсна серията си от 32 победи. Надал, който можеше да стане номер едно още в понеделник, ако беше спечелил турнира в Синсинати, ще трябва да почака до следващия понеделник, 18-ти август, за да оглави световната класация.

Последната загуба на Рафаел Надал бе на 7 май на турнира в Рим от друг испански тенисист - Хуан Карлос Ферер.

Новак Джокович, победител в последното открито първенство на Австралия, започна отлично мача срещу Рафаел Надал и поведе с 5:0 в първия сет за 19 минути, след което спечели сета с 6:1 за 25 минути.

Във втория сет Джокович губеше с 2:3, но с един ас изравни на 3:3, а в края на сета проби сервиса на испанеца и в крайна сметка спечели и втория сет със 7:5.

Сега на финала Новак Джокович ще се опита да вземе реванш от Анди Мъри, който за първи път го победи в кариерата си през миналата седмица на четвъртфинала на турнира от сериите Мастърс в Торонто /6:3,7:6/.

Британецът Анди Мъри, поставен под номер 8 в основната схема на турнира, се класира за финала в Синсинати, побеждавайки хърватина Иво Карлович, поставен под номер 16 в турнирната схема. Това е първият финал в кариерата на 21-годишния шотландец Анди Мъри, който в понеделник ще бъде номер 6 в световната ранглиста. Анди Мъри за втори път през този сезон постигна победа над хърватския гигант Иво Карлович /висок 2 метра и 8 сантиметра/ благодарение на отличната си тактика и най-вече на умението си да се справя със страхотните сервиси на Карлович.