"Спечелил съм няколко титли от Големия шлем, но нищо не може да се сравни с радостта от триумф в Купа Дейвис", обяви първата ракета на Сърбия Новак Джокович, след като отборът се класира за финала на турнира с успех над Канада.

Шампионите от 2010 година победиха Канада с 3-2, след като в решаващия мач Янко Типсаревич се наложи над Васек Поспишил в три сета, а преди това Джокович изравни резултата с чиста победа над Милош Раонич. "Триумфът от 2010 година бе вдъхновение за всички нас да се представим силно в Тура през следващата година и затова има специално място в моето сърце. Спечелил съм няколко титли от Големия шлем, но нищо не може да се сравни с това да споделиш радостта от успеха със своите съотборници. Мисля, че изиграх два страхотни мача, като се има предвид рязката промяна във времевата зона и настилката, която трябваше да направя. Невероятната публика ми помогна за победата", коментира световният номер 1 след успеха.

"Това е една от най-сладките победи в живота ми, искам да благодаря на съотборниците си за страхотната подкрепа. Ще се видим отново тук през ноември за още един епичен двубой срещу Чехия", сподели щастливият Типсаревич, след като класира своя отбор напред.

Сърбите ще имат домакинско предимство и ще могат да изберат настилката, като се очаква да заложат на клей, тъй като това е най-неудобният вариант за първата ракета на чехите - Томаш Бердих. /БГНЕС