Във вторник националният отбор по тенис на Сърбия започна тренировки в комплекс „Лужники”, където от петък до неделя ще се проведат мачовете от първия кръг за Купа Дейвис. Тимът на Сърбия ще се изправи срещу Русия. Лидерът на отбора Новак Джокович, който спечели откритото първенство на Австралия, разкри своите впечатления от Русия. Едновременно с това звездата на сръбския отбор сподели пред местните медии и защо толкова често имитира Мария Шарапова.

„Аз по принцип много обичам да имитирам хората. Но не мога да си обясня защо най-добре ми се получава Мария Шарапова. С Мария сме приятели и тя се отнася с разбиране към пародиите и съвсем не ми се сърди, а просто се смее на това, което правя”, сподели Джокович.

„Трябва да ви кажа, че аз не правя това, за да обидя някого, а преди всичко, за да се забавляваме”, допълни сърбинът.

Новак Джокович е известен със склонността си да имитира своите колеги на корта, но много често се случва пред публика да се прави на Мария Шарапова.

„По-рано никога не съм бил в Русия, но съм слушал много за Москва и Санкт Петербург. Ще опитам да разгледам всичко възможно през следващите дни – Кремъл, Болшой театър, и преди всичко да направя много снимки”, добави Ноле.