Лидерът в световната ранглиста в мъжкия тенис Новак Джокович ще изравни един от големите си конкуренти през годините Рафаел Надал по изключително важен показател. Следващата седмица сърбинът ще има същия брой седмици на върха на АТР като испанеца. 

Каквото и да се случи на турнира в Маями, Джокера ще остане лидер и следващия понеделник. Така той вече ще бъде 141 седмици на върха на мъжкия тенис, колкото до сега е бил и Надал. 

Така още навръх Великден Джокович ще задмине Краля на клея, който няма изгледи скоро да се върне на върха, с оглед на многото точки, които има да защитата и слабата му форма в последните месеци. 

Лидер по този показател е великият Роджър Федерер. Швейцарецът, който в момента изглежда единствената заплаха за лидерското място на сърбина, защото е втори в ранглистата, е бил лидер в мъжкия тенис в продължение на 302 седмици. 

Простите сметки показват, че ако Джокович се задържи първи в следващите три години без прекъсване, ще задмине Маестрото по този показател. А това не изглежда толкова нереалистично, особено в настоящата форма на световния номер едно.