Световният номер 1 в мъжкия тенис Новак Джокович обеща да положи огромни усилия, за да завоюва титлата на „Ролан Гарос“ през 2015 година.

Това е единственият трофей от Големия шлем, който липсва в богатата колекция на 27-годишния сърбин. През изтичащата година Джокера спечели общо 7 титли, като успя за втори път в кариерата си да триумфира на „Уимбълдън“.

Другите му успехи бяха в Париж, Пекин, Рим, Маями и Индиън Уелс, а черешката на тортата беше успеха на Финалния Мастърс в Лондон.

Голямата цел пред него преди новата кампания обаче е само една. „На няколко пъти бях много близо да спечеля „Ролан Гарос“. Играх няколко финала и полуфинала, но имам един малък проблем – името му е Надал“, заяви Джокович в типичния си стил.

„Той няма да се откаже, това е сигурно. Това, което прави в този турнир по време на своята кариера, е нещо, което много малко хора в историята са успели. Уважавам го заради постиженията му.“

„Ще натисна здраво, за да успея. Ще се опитвам всяка година. Надявам се да си запазя моята самоувереност, знам какво умея и дано до края на кариерата ми успея да спечеля един трофей там“, завърши Ноле.