Спортистите винаги са били обект на по-особен интерес от страна на феновете. Мъжете спортисти пък обикновено стават обект на доста по-различен интерес от чисто фенските подбуди от страна на нежната половина от човечеството. Честно казано, когато става дума за жени, изречението „В любовта и на война, всичко е позволено”, определено важи в пълна степен.

Сърбия от друга страна определено се слави с едни от най-горещите фенове, а се оказа, че дамите също влизат в тази категория. Женската половина от публиката в Западната ни съседка редовно въздиша по редица видни представители на спорта в държавата или просто свързани със спорта, пък било то най-вече с финансовите си възможности (или най-вече заради тях)…

В тази връзка няколко колеги (или по-добре казано колежки) от сръбския вестник „Прес” сформира комисия, която да подбере няколко от най-желаните спортни хора в страната.

1. На първо място разбира се изпъква изключително нашумелият и проспериращ напоследък тенисист Новак Джокович. 20-годишният талант и първа ракета на Сърбия в момента и се утвърди като „олицетворение на сръбски дух и триумф”. Популярният Ноле пък печели фенове не само с изявите си на корта, които в никакъв случай не са за подценяване, но и с приветливия си характер. Джокович е известен като голям майтапчия, а освен това определено е и доста симпатичен. Вярно, че в момента има сериозна връзка и демонстрира обвързаност с приятелката си, но както заключват журналистките – Новак е достатъчно млад…

2. 25-годишният Ваня Удовчич – състезател по водна топка също има запазено място в сърцата на сръбкините, които са хвърляли поглед към телевизора или към спортните страници на вестниците. Че е хубав, спор няма, но Ваня е и доста успешен играч на италианския Постилипо, който е започнал кариерата си в белградския Партизан. От участието му с националния на Сърбия, пък си спечели прозвището: „убиец с ангелско лице”. Друг плюс за Удовчич е, че по-запознати го определят като много възпитан и младеж със стил.

3. „Тежката артилерия” обаче е 27-годишният Марко Мишкович. Син на собственика на една от най-големите компании в Сърбия „Делта” – Мирослав Мишкович. Богаташ, плейбой, любител на забавите – това са само част от определенията, които са най-подходящи за запаления почитател на Цървена звезда. Слухове в последните години пък го свързваха с някои от най-популярните шоу-звезди в Западната ни съседка, включително гранд-дамата Цеца Величкович. Освен с любовта си към футбола, от известно време Марко Мишкович се обвърза по-сериозно с футболния Звезда, като стана един от спонсорите на клуба.

4. Огнян Иванович също намира място в своеобразната класация на най-популярните сред жените спортни хора в Сърбия. 26-годшният каратист е още фитнес инструктор, а се изявява и като доста успешен манекен. В момента е студент в спортната академия, а освен това натрупа известност и фенове и благодарение на участието си в местния „Big Brother”.