Трикратният носител на титли от Големия шлем - Стан Вавринка проведе онлайн разговор в социалните мрежи с бившата №1 - Крис Евърт. В него те дискутираха дългогодишната тема кой от Голямата тройка е най-велик за всички времена. Швейцарецът бе категоричен, че това е Федерер.

„Той е най-добрият за всички времена. Печелил е всичко, побеждавал е всички. По-добър е от останалите и е по-добър от мен. Стилът му на игра е съвсем различен – поставя те под напрежение през цялото време, агресивен е, често сменя темпото. За мен е по-трудно отколкото, ако някой продължава да отправя същите удари отново и отново", споделя Стан.

Олимпийският шампион на двойки от Пекин 2008 коментира и играта на Рафаел Надал. Според него сервисът на Рафа е един от най-подценяваните удари в спорта.

„Имам затруднения да върна топката заради въртеливото движение и сервиса с лява ръка. Няма най-добрия сервис, но всеки път ме затруднява и ме поставя моментално под напрежение. На клей е невъзможно да играеш успешно срещу него, забрави", продължава той.

„Новак е играчът от Голямата тройка срещу когото обичам най-много да се състезавам, дори да съм печелил многократно. Представям се най-добре срещу него и съм имал щастието да покажа най-добрия си тенис срещу него в турнирите от Големия шлем. Срещу него мога да задържам силата си в продължение на три, четири или пет часа – в тези три мача, в които го победих, показах собствената си игра", откровен е Вавринка.

„Дори и да съм побеждавал Рафа и Новак, те все пак остават по-добри от мен. Различна категория са. Победих ги няколко пъти на различни места, но знам, че са от различна лига", признава приятелят на Федерер.

„В трудно поколение сме, не е лесно да спечелиш нещо повече заради Голямата тройка и Мъри. Нуждаех се от повече време, за да достигна върхова форма. Някои хора може да се чудят защо не бях спечелил турнир от Шлема преди 28-годишна възраст, но не е важно – направих го и това е позитивната част. Можеше и никога да не го направя, да остана в топ 20 до края на кариерата си и да съм супер щастлив, защото смятам, че това е страхотно постижение", завърши участникът на Sofia Open 2018 и 2019.