Защитаващият титлата си сърбин Новак Джокович победи аржентинеца Мартин Аргуело със 7:5, 6:4 и продължи в третия кръг на силния турнир по тенис за мъже в Индиън Уелс с награден фонд 4,5 милиона долара.

Джокович започна слабо сезона, но според него титлата в Дубай е помогнала да покаже най-доброто от себе си: „Победата в Дубай подейства положително на самочувствието ми и на играта ми като цяло. Вече се забелязва качество, а и физическото ми състояние е доста по-добро”.

Поставеният под номер едно и лидер в световната ранглиста испанец Рафаел Надал също се класира за следващия кръг, след като победи безпроблемно Михаел Берер от Германия с 6:2, 6:1.

Номер шест в основната схема Хуан Мартин дел Потро пък срещна лека съпротива от американеца Райън Суийтинг, но в крайна сметка отстрани играещият с уайлдкард представител на домакините след 6:7(6), 6:3, 6:1.

Въпреки успехите на поставените, миналогодишният финалист Марди Фиш загуби с 6:7(4), 6:7(1) пред своя публика от французина Жереми Шарди.

Фиш, който победи руснака Николай Давиденко, Давид Налбандян от Аржентина и швейцареца Роджър Федерер по пътя към финала миналата година, отстрани Шарди преди две седмици в Делрей, където спечели и титлата.

Сега обаче американецът сам призна, че не е играл на върха на възможностите си: „Не изиграх добре важните разигравания. Пропуснах някои удари, които в последните месеци не пропусках. Напоследък играя страхотно и дойдох на този турнир с повдигнато самочувствие”.