Джак Сок е готов да опита да се завърне към най-добрите си дни. Това признава самият той, след като напоследък резултатите на американеца значително се подобриха. 

Бившият световен номер 8 преживя доста трудни 2 години, в които бе съпътстван от различни контузии, а в последствие пандемията от коронавирус сериозно попречи на неговото завръщане на корта. 

Все пак, Сок успя да триумфира на двойки в Нюпорт, а на сингъл достигна до 1/4-финалите, където загуби от бъдещия шампион Кевин Андерсън. Със силното си представяне, участникът във финалите на ATP от 2017 година вече е номер 231 в света. 

Американският тенисист осъзнава, че още е  далеч от това, което желае, но е твърдо решен да се бори за всяка победа. 

"Преминах през много трудности в последните 2 години. За мен беше доста тежко да гледам как губя позиции и падам все по-надолу в ранглистата. Бил си номер 8 в света, а изведнъж си извън топ 200 и леко започваш да се отчайваш. Хората не вярваха в мен, те смятаха, че нямам сили да се завърна и е невъзможно да бъда сред най-добрите отново. Да, пределно ми е ясно, че трябва още много работа, за да се изкача в световната ранглиста. Това 231-о място изобщо не ме задоволява, но имам време пред себе си и искам да го използвам по най-добрия начин. Няма да се откажа и съм твърдо решен да се боря и отново да играя голям тенис", коментира Сок. 

"Турнирите в САЩ през лятото са идеална възможност за мен да натрупам точки и да поставя една добра основа за моето завръщане. В Нюпорт дори надминах своите очаквания и сега се чувствам изпълнен с увереност. Бих се радвал да опровергая всички тези хора, които ми казваха, ти няма да успееш и е невъзможно да се  върнеш. Контузиите са част от спорта, а това, което ни застигна после бе изключително тежко за целия свят. Ще дам всичко от себе си и се надявам, че в края на годината ще бъда доста по-напред в ранглистата на ATP", добави тенисистът. 

Джак Сок ще има нов шанс да продължи пътя си към голямото завръщане още на надпреварата в Атланта през идната седмица. Американецът получи уайлд кард от организаторите, а нашият Григор Димитров е поставен под номер 1 в основната схема.