За съжаление втори пореден ден дъждът над Лондон проваля мачовете на силния турнир в "Куинс Клъб", където очакваме първия мач на трева за сезона за Григор Димитров.

Той бе предвиден за четвърти в програмата на Централния корт. Организаторите обаче бяха принудени да направят размествания и сега двубоят между Димитров и Феликс Оже-Алиасим е поставен на корт №1.

По последни данни дъждът над Лондон е спрял и тенисът трябва да бъде подновен най-късно около 20 часа българско време. На корт №1 това ще стане с мача между Джей Кларк и Лука Пуй. Едва след неговия край на корта трябва да излязат българина и канадеца. Предвид липсата на светлини на "Куинс Клъб" обаче е доста възможно мачът да бъде отложен за четвъртък.

Иначе в началото на деня все пак тенис в Лондон се игра като три мача бяха завършени, а други два бяха прекратени в хода им. На Централния корт трябва да бъде довършен двубоят между Стан Вавринка и Даниел Еванс, а след това би трябвало да играят Стефанос Циципас и Кайл Едмънд.

Във вторник в "Куинс Клъб" не се игра нито един мач, което бе едва третият такъв случай в 18-годишната история на турнира.