Третият ден на Garanti Koza WTA Tурнира на шампионките ще предложи на любителите на тениса в България още 3 невероятни двубоя. Началото е повече от обещаващо – Ана Иванович срещу Саманта Стосър. Двете състезателки, които имат спечелени титли от Големия шлем на единично, излизат в двубой от Група „Средец”. До момента двете са се срещали 6 пъти, като австралийката води с 4:2 победи. На хард обаче превъзходството на Стосър е сериозно – 4:0 победи. За последно двете се срещнаха преди няколко седмици на силния турнир в Москва, а Стосър се наложи с 2:0 сета.

„Ана изигра страхотен първи двубой срещу Пиронкова. Беше много агресивна, правеше печеливши удари от всички зони на корта. Двете се познаваме добре, знам отлично как трябва да играя срещу нея. Със сигурност няма да ми бъде лесно”, коментира Стосър в навечерието на срещата.

Австралийката и сръбкинята започнаха с победа участието си в София, като победителката днес ще се класира за полуфинал в турнира.

Вторият мач за деня също е от Група „Средец” и противопоставя Цветана Пиронкова и Елена Веснина. Въпреки, че са сред професионалистите от повече от 10 години, българката и рускинята никога не са играли официален двубой.

„Това, че не сме се срещали на корта, не е проблем, защото ние се познаваме много добре. Тренирали сме заедно, познаваме си играта”, коментира Пиронкова по адрес Веснина. И двете тенисистки започнаха с поражение в турнира, така че победата е единствената им алтернатива днес.

Последният двубой е от Група „Сердика” и противопоставя Симона Халеп и Елина Свитолина. Румънката вече си гарантира място на полуфинал в София, след като не загуби сет в първите си две срещи. „Уморена съм, но нямам прави да се отпускам. Ще бъде много странно да играя на полуфинал, след като съм загубила последния си двубой в групата. Затова ще се опитам да спечеля и срещу Свитолина, това ще бъде добре за самочувствието ми”, коментира Халеп. От своя страна Свитолина влезе в турнира като резерва на получилата контузия Мария Кириленко. Това ще бъде първи двубой между украинката и румънката.

Двубоите от третия ден на Garanti Koza WTA Tурнира на шампионките

източник: Пресслужба на Българска федерация по тенис

Програма за четвъртък:

17:00 часа: Ана Иванович (Сърбия, №2) – Саманта Стосър (Австралия, №4)

Не преди 19:00 часа: Елена Веснина (Русия, №5) – Цветана Пиронкова (България, №8)

След тях: Симона Халеп (Румъния, №1) – Елина Свитолина (Украйна).