Максим Креси и Тейлър Фриц оформиха изцяло американски финал на тенис турнира на тревна настилка в британския град Ийстборн. Любопитния сблъсък е днес от 16:30 часа и ще бъде предаван в пряко предаване по MAX Sport 1.

25-годишният Креси, който е 60-и в световната ранглиста, пречупи съпротивата на представителя на домакините Джак Дрейпър със 7-6 (2), 6-7 (2), 6-3 за около два часа и 40 минути игра в ½-фналите.

Първите два сета бяха решени в тайбрек, като двамата сервираха изключително силно преди това и така и не допуснаха пробиви. Дългите геймове пък бяха огледални – по 7-2 точки за единия и другия, което закономерно доведе до заключителен трети сет. Там американецът осъществи първия брейк в мача в шестия гейм, а след това не изпусна инициативата и така се поздрави с победата.

25-годишният Креси ще се бори за първата си титла в кариерата, след като по-рано през годината загуби от Рафаел Надал на подготвителния турнир преди Аустрелиън Оупън в Мелбърн. Негов съперник в спора за трофея ще бъде един неговият сънародник Тейлър Фриц, който се наложи над австралиеца Алекс де Минор с 2:1 сета - 6:1, 6:7 (5), 6:3 за 2 часа и 4 минути в другия ½-финал.

14-ият в световната ранглиста направи цели 13 аса в мача и спечели 75 процента от точките на първи сервис.