Националът на България за Купа "Дейвис" Александър Донски се класира за четвъртфиналите на двойки на турнира по тенис на твърди кортове във Вале до Лобо (Португалия) с награден фонд 25 хиляди долара.

Българинът и Тиаго Перейра (Португалия), трети поставени в схемата, спечелиха без игра след отказ на съперниците им Федерико Янаконе и Фаусто Табако (Италия). Следващите им съперници ще бъдат Джанмарко Ферари (Италия) и Хинек Бартон (Чехия).

На сингъл Донски, който преодоля успешно квалификациите, отпадна на старта след поражение от номер 6 Жайме Фария (Португалия) с 3:6, 3:6 за 97 минути.

Междувременно, Николай Неделчев достигна до четвъртфиналите на двойки на турнира по тенис на твърди кортове в Лес Франкесес дел Вайес (Испания) с награден фонд 15 хиляди долара.

Българинът и Георги Кравченко (Украйна), втори в схемата, победиха Милан Марковиц (Унгария) и Беноа Торк (Белгия) с 6:4, 6:1 за 65 минути. В спор за място на полуфиналите двамата ще срещнат испанците Алваро Буено Гил и Игнаси Форкано.