Александър Донски се класира за четвъртфиналите на сингъл и полуфиналите на двойки на турнира на твърди кортове в Монастир (Тунис) с награден фонд 15 хиляди долара. Националът на България за Купа Дейвис победи във втория кръг на сингъл поставения под №4 в схемата Фабрицио Андалоро (Италия) със 7-6 (6), 6:4. Срещата продължи 1 час и 58 минути.

Българинът пропиля аванс от 5-3 гейма в първата част, след което отрази два сетбола в тайбрека, в който стигна до обрат от 4-6 точки след серия от четири поредни разигравания. Във втората част Донски отново не се възползва от пробив аванс в началото, но след това пак спечели подаването на съперника за 5-4 и това се оказа решаващо.

С успеха той заработи 2 точки за световната ранглиста, а следващият му съперник ще бъде квалификантът Макс Визканд (Германия).

Донски се класира и за полуфиналите в турнира на двойки. Българинът и Тиаго Перейра (Португалия), втори в схемата, победиха на четвъртфиналите Калман Бойд (САЩ) и Матей Кристиан Онофрей (Румъния) с 6-3, 6-1.