Доминик Тийм стана официално четвъртият тенисист, който си осигури участие във финалния Мастърс на осемте най-добри в Лондон в края на сезона.

Така Тийм се присъединява към Рафаел Надал, Роджър Федерер и Александър Зверев, а четири седмици преди края на сезона остават още четири места за запълване.

"Много съм горд да се класирам отново тази година", заяви австриецът. "Не е лесно да се класираш веднъж, а да го повториш следващата година още повече. Очаквам с нетърпение да се състезавам с най-добрите играчи в света в О2 Арена."

24-годишният Тийм е първият австриец, който се класира на финалния Мастърс в последователни сезони след бившия №1 Томас Мустер в периода 1995-97.

През миналата година Тийм постигна победа и две загуби в груповата фаза в английската столица, а сега си осигури участие след 46 победи и 23 загуби през сезона. Той спечели един трофей - в Рио и загуби финалите на Мастърса в Мадрид и турнира в Барселона. На Ролан Гарос и на Мастърса в Рим Тийм приключи участието си на полуфинал.

Следващи в класацията за Лондон след Тийм са Марин Чилич и Григор Димитров. Двамата все още не са сигурни за Лондон, но шансовете им изглеждат много големи.