Световният №3 Доминик Тийм даде своето мнение за противоречията между ATP и PTPA и дали е обмислял просъединяване към асоциацията на Новак Джокович.

30 снимки

„Харесва ми това, което ATP прави. Смятам, че като цяло те вършат много добра работа във всяко отношение. За мен няма причина да искам да се присъединя към друга организация, но всеки си има собствено мнение. Не можем да отречем, че в спорта ни има проблеми, но смятам, че ATP върши чудесна работа по тяхното отстраняване и съм доволен от това, което се случва в момента“ заяви Тийм.

Австриецът говори и за представянето си на Финалите на ATP в Лондон:

„Беше трудно да поддържам високо ниво през първите два гейма. Очевидно исках да спечеля, но дори при това положение геймовете бяха доста дълги и трудни за мен. В почти всички разигравания темпото ми беше добро. Фактът, че вече се бях класирал, може би повлия на мотивацията ми. Ако не влагам 110% от себе си в играта нямам шансове срещу нито един играч в този турнир. Точно това се случи днес. Андрей заслужаваше да спечели“, заяви Тийм.

„Нямам предпочитания. Всички играчи тук са страхотни. Няма значение срещу кого играя. До края на турнира трябва да играя по начина, по който го правех в първите два мача. Както Новак, така и Саша са страхотни играчи, бивши шампиои в този турнир, така че за мен изобщо не е от значение с кого от двамата ще играя. Целта пред мен в момента е да намеря ритъма си в тренировките, за да мога да съм на 100% за мача в събота, независимо от опонента. Всички мачове на Финалите са много равностойни. Този, който играе най-добре в момента, в съответния ден, ще спечели. Точно това ще се случи и на полуфиналите. Тази година няма толкова ясно изразени фаворити, колкото е имало преди“, добави още той.