Анди Мъри даде позитивни новини относно възстановяването си и каза, че се чувства добре след няколко седмици тренировки на корта. Преди около месец се появиха информации, че бившият №1 може отново да се подложи на операция заради усложнение на контузията в тазобедрената става, но шотландецът сподели, че към момента всичко със здравето му е наред.

„Когато състоянието ти не се подобрява след четири или пет седмици почивка, по някакъв начин това те навява на мисълта: „Трябва допълнително да изследваме проблема“, сподели трикратният шампион от Големия шлем пред Amazon Prime.

„Когато си помислиш това, започваш да си представяш най-лошото. Ако това се случи, определено кариерата ти е заплашена. Беше трудно заради самите емоционални върхове и падения, както и заради това, че не знаеш какво точно се случва, а пред теб стоят най-лошите възможни сценарии“, каза Мъри.

Бившият №1 няма официален мач от финалите на Купа „Дейвис“ насам, които се проведоха през ноември 2019 г. В началото на март Анди разкри подробности около физическото си състояние и сподели защо отказа участие на няколко поредни турнира. Обясни, че при операцията за подмяна на тазобедрената става, на която се подложи през януари 2019, понякога се налага нова интервенция, за да се отстранят израстъци на костите.

„Става дума за „хетеротопична осификация“. Тя може да се появи между 12 и 16 месеца след операция“, обясни Мъри.

Сега обаче, след като е провел няколко по-дълги тренировки, се надява да няма повече усложнения, за да може да поднови участието си в Тура, когато надпреварите от ATP се завърнат след 7 юни.

„Преминаваш през скенери и си мислиш, че ще получиш най-лошите новини. От тази гледна точка е трудно, но, за радост, новините са наистина добри“, сподели трикратният шампион от Големия шлем.

„Тренирах на корта през последните няколко седмици и се чувствах наистина добре. Тренирах по два часа на ден, а в някои дни – по два часа и половина. Контузената област даде положителна реакция, така че стискам палци нещата да не се променят“, каза Анди Мъри.