Днес стартира демонстративният турнир Thiem’s 7, чиито инициатор е световният номер 3 Доминик Тийм. Надпреварата ще се проведе в австрийския курорт Кицбюел и ще приключи в събота (11 юли). В надпреварата ще вземат участие някои от най-големите имена в тура, като Тийм обещава на феновете много зрелище и приятни емоции.

Освен Тийм в турнира ще вземат участие още 8-мият в световната танглиста Матео Беретини, полуфиналистът на Уимбълдън за 2019 Роберто Баутиста Агут, шампионът от Мастърс турнира в Париж за 2018 Карен Хачанов, 14-ият в ранглистата Андрей Рубльов, Ян-Ленард Щруф и Каспер Рууд и Денис Новак.

Доминик Тийм сподели, че е много щастлив и развълнуван за предстоящия турнир. „Чудесно е отново да съм тук. Нямам търпение да видя другите играчи. С повечето от тях не сме се виждали от март, когато отмениха Индиън Уелс“ каза австриецът.

Доминик Тийм напълно разбира сериозността на изпитанието, пред което е изправен. „Осъзнавам, че ситуацията е трудна и нося голяма отговорност. Организаторите ме увериха, че ще бъдат взети всички мерки за безопасност. Ще бъдат спазвани всички правила, разпоредби и противоепидемични мерки“ каза световният номер 3 по темата за заплахата от Covid-19.

„Ще направя всичко възможно да се опазя от вируса и да остана здрав. За мен най-важното е да не застрашавам здравето на хората около себе си“ добави финалистът от тазгодишното издание на Australian Open.