Динко Динев се класира за четвъртфиналите по двойки на турнира от първа категория на ITF за юноши и девойки в Траларгон (Австралия).

Динев в тандем с Алекс Мешелсен от САЩ победиха във втория кръг седмите поставени Бор Артнак от Словения и Войчек Петр от Чехия с 6-7 (4), 6-2, 10-5.

Динев и Денислава Глушкова загубиха в първия кръг на сингъл и продължават в утешителната надпревара. Там Глушкова започна днес с успех срещу Лили Файрклъф от Австралия с 6-3, 6-2. Динев пък записа служебна победа.

Отпадналите на сингъл в първи и втори кръг се включват в утешителната надпревара. Там те са разпределени в групи от четирима състезатели. Така всеки играч има по още три гарантирани мача. Целта е максимално добра подготовка за участие на Аустрелиън Оупън за юноши и девойки.

Младите надежди на българския тенис Динко Динев и Денислава Глушкова ще започнат директно от основната схема на Откритото първенство на Австралия. За двамата българи това ще бъде дебют в турнирите от Големия шлем. Надпреварата за тенисисти до 18 години започва на 24 януари в Мелбърн.

Родните таланти получават този шанс вследствие на резултатите си и подкрепата от страна на Българската федерация по тенис. БФТ осигури на младите таланти националния треньор Даниел Ангелов за участието им в турнето в Австралия. През 2021 г. той бе с тях на турнири в Испания и Казахстан.