След като играха по два мача в събота, Диого Шварцман и Карлос Алкарас успяха да достигнат до финала в ATP 500 турнира в Рио де Жанейро.

Сблъсъкът между двамата е тази вечер от 22:30 часа българско време и може да го наблюдавате в пряко предаване по MAX Sport 1.

Това е първият път, в който шампионът в надпреварата от 2018 година и изгряващата испанска звезда, ще се срещнат един срещу друг.

29-годишният Шварцман, който заема 14-то място в световната ранглиста, ще се бори за своята пета титла в кариерата си. 18-годишният Алкарас пък спечели първото си отличие през миналата година, правейки страхотен пробив и стигайки до 32-ра позиция в ранглистата. В момента Алкарас е номер 29 и излиза в първия си ATP 500 финал в кариерата си.

18-годишният Алкарас победи на четвъртфиналите номер 1 в схемата Матео Беретини (Италия) с 6:2, 2:6, 6:2, а след няколко часа се върна на корта и спечели полуфиналния сблъсък срещу Фабио Фонини (Италия) с 6:2, 7:5.

Заради дъждовното време през седмицата програмата на турнира претърпя промяна, което наложи четвъртфиналите и полуфиналите да се изиграят в един ден.

За Алкарас това е втори финал на турнир от АТП в кариерата му след титлата в Умаг (Хърватия) миналата година. Той ще спори за трофея с Диего Шварцман (Аржентина).

"Това означава много за мен. Изненадах се, че успях да спечеля два поредни мача в един и същи ден. Трудно е да спечелиш един двубой, а два е още по-трудно", каза Алкарас.

Шварцман победи на четвъртфиналите Пабло Андухар (Испания) със 7:6(3), 4:6, 6:4 за 3:34 часа, а след това надделя над сънародника си Франсиско Черундоло със 7:6(4), 6:3 за два часа игра.    

"Невероятно е. Усилието, което направихме днес с моя екип, не само аз. Вчера бяхме тук цял ден. Отидохме в хотела в десет вечерта, връщайки се днес сутринта, за да изиграем единия мач, после другия. Не знам как го направих, наистина не разбирам как го направих, но успях", каза Шварцман.