Джими Конърс – един от най-големите тенисисти за всички времена, беше известен не само със своите умения на корта, но и с голямата си уста. Даже някои му викаха точно така – Голямата уста.

Един ден, преди точно 31 години, Джими беше на корта в напрегнат мач срещу един от големите си съперници Иван Лендъл на турнира в Бока Рейтън. Резултатът беше 2:2 сета, а в петия Лендъл водеше с 3:2. Тогава една топка на Конърс падна някъде около линията и съдията изкрещя: „Аут!“

Аут ли? Не познавате Джими. Тогава нямаше Ястребово око и се започна тежък спор със съдията Джереми Шейлс. Но спорът със съдия е винаги с ясен победител. И това не е тенисистът, дори той да се казва Джими Конърс. Служебна точка наказание и 4:2 в полза на Лендъл.

Но Джими не спря дотук и продължи да протестира. Така ли? Цял гейм в полза на Лендъл и 5:2.

Джими пак продължи да протестира и там някъде не се разбра какво точно се случи – дали Конърс сам напусна корта или го дисквалифицираха.

После Конърс трябваше да обяснява на репортерите: „Не съм напуснал сам, дисквалифицираха ме.“

А тази му дисквалификация бе последвана от 10 седмици наказание. Принудително отсъствие от корта и 20 000 долара глоба. Нo ако тези 20 000 долара и тогава бяха „Муха го ухапала“, то 10-те седмици аут беше неприятно събитие. И то не само за Конърс, а и за американските промоутъри на турнирите. Точно в този период и другото голямо име Джон Макенроу отсъстваше, беше си взел известно време за почивка.

Кофти ситуация...