Аржентинецът Хуан Мартин дел Потро се класира за четвъртия кръг в мъжката схема на Открито първенство на Австралия по тенис с общ награден фонд от 19.5 милиона долара. Поставеният под номер 4 шампион от турнира за Големия шлем в САЩ в края на миналата година победи германеца Флориан Майер с 6:3, 0:6, 6:4, 7:5.

Дел Потро получи странна липса на концентрация по време на втория сет, който загуби без да спечели гейм. Високият аржентинец обаче се мотивира от пропуска и даде още девет гейма на съперника до края на мача, продължил 2:30 часа. С това Дел Потро избегна повторение на епичната битка с американеца Джеймс Блейк във втория кръг.

Аржентинецът все пак не показа признаци на умора от петте сета срещу Блейк и изглеждаше спокоен, въпреки че продължава да се лекува от контузия в китката. Победителят от Откритото първенство на САЩ в края на миналата година ще срещне хърватина Марин Чилич или швейцареца Станислас Вавринка на осминафиналите в Мелбърн.

Анди Мъри, номер 5 в мъжката схема, не срещна проблеми срещу французина Флоран Сера след 7:5, 6:1, 6:4.

В много интересен мач американският гигант Джон Иснър отстрани Гаел Монфис. Двамата си размениха по един сет, преди Иснър да се наложи в два последователни след тайбрек – 6:1, 4:6, 7:6(4), 7:6(5).