Един от най-силните руски тенисисти Николай Давиденко официално сложи точка на кариерата си. На 33 години, измъчван от много контузии и с постоянното съжаление от специалистите, че не е разкрил потенциала си, той твърди, че е доволен от кариерата си. 

Давиденко стигна до номер три в света по времето, когато беше невъзможно някой измежду Роджър Федерер и Рафаел Надал да бъде изместен от първите две места. Той изигра четири полуфинала на турнирите от Големия шлем, спечели три надпревари от сериите Мастърс, но напоследък се срина. 

През последната година спечели само шест мача и се срина до място извън Топ 200 на световния тенис. А само преди пет години спечели Мастърса в Париж... Но въпреки това руснакът не съжалява за нищо.

"Вече съм на 33 години. Спечелих 21 титли, включително 3 от сериите Мастърс и Финалите на световния тур в Лондон. Нямам никакви съжаления, че не спечелих турнир от Големия шлем или че не станах номер едно в света. Но доста години бях в топ 10."

"За съжаление, от доста време страдам от контузии. Трудно ми е да говоря за това. Много дълго обмислям кога да обявя оттеглянето си и времето дойде. Взех решението още през юни след Ролан Гарос. Целият ми живот е пред мен", сподели Давиденко на последната си пресконференция като професионален тенисист.