Световният номер пет Николай Давиденко обяви днес, че няма да участва на Откритото първенство на Австралия заради постоянните болки в петата на единия крак.

Руснакът напуска и надпреварата в индийския град Ченай, където бе поставен под номер едно в основната схема. Той допълни, че ще трябва да се види с лекар, за да реши колко време да почива преди да се завърне на корта.

27-годишният руснак заяви: „Оттеглям се от Ченай Оупън и Аустрелиън Оупън, тъй като ме боли лявата пета през последните няколко дни. Ще се видя със специалист, за да мога да кажа кога ще се завърна. Болките започнаха миналата година. Този проблем ми пречеше и по време на Мастерс Къп в Шанхай през ноември, където стигнах финала. Миналата седмица бяха в Абу Даби, а болките се усилиха. Сега не мога да тичам, няма начин да мога да играя тенис. Когато обаче не съм в игра, не ме боли. Изиграя ли няколко гейма и болката се увеличава. Не знам какво става. Трябва да се прегледам, така че отпадам за Австралия. Обикновено не пропускам големите турнири, но болката не ми остави никакъв избор, освен да пропусна Ченай и Мелбърн".

Първият турнир от Големия шлем започва на 19 януари.