Дарислав Николов е най-новият шампион в кралската класа на Интерактив тенис. Той спечели оспорвания финал при напредналите в Петия вечерен турнир „Лото“, като победи Камен Новиков с 2:0 сета (4:1, 4:2). Двубоят на Централния корт на Националния тенис център се очакваше с голям интерес, тъй като Камен имаше два загубени финала през тази година, а Дарислав е част от новото талантливо поколение в ИТЛ. Младокът спечели битката за титлата с по-добра игра, с по-малко непредизвикани грешки и завидно самообладание в напрегнатите моменти. Запис на финала можете да видите във Фейсбук страницата на Интерактив тенис.

Дарислав Николов

източник: Росица Стойкова

"Чувствах се отлично на корта и бях доста уверен, - каза след края на двубоя Дарислав. – Не се притеснявам от опитни играчи, защото като малък тренирах, а от две години отново се върнах към тениса. Когато играя на точки се сковавам и съм под стрес, но в този финал успях да игнорирам това чувство и се успокоих. Доволен съм, въпреки че ще трябва още да работя върху психиката си. Сервисът ми влизаше и направих доста уинъри. Очаквах, че Камен ще вземе втория сет, но успях да се мобилизирам, запазих самообладание и го спечелих. Това беше вторият ми турнир в ИТЛ и се надявам да играя в лигата по-често. Следващата седмица ще участвам в първия Мастърс на Интерактив тенис за 2018-та. Искам пак да взема купата, да се изправя срещу по-добри противници и да има оспорвани мачове. Очаквам психиката ми да е по-добра и играта ми да се подобрява."

В момента за Лото София Мастърс 2018 са записани 97 аматьори от София. Крайният срок за заявка за участие е днес, а според организаторите броят на играчите в надпреварата ще надхвърли сто. Ако имате желание да се включите в турнира, можете да го направите на сайта на Интерактив тенис.