Завърналият се в топ 10 в мъжкия тенис Жо-Вилфред Цонга призна, че може да пропусне предстоящите Мастърс турнири в Индиън Уелс и Маями, както и четвъртфиналите от Купа Дейвис срещу Великобритания. Причината за това е, че 31-годишният французин очаква раждането на първото си дете, което може да съвпадне с предстоящите надпревари идния месец. Иначе от днес Цонга вече е под номер 7 в световната ранглистата, след като в последните две седмици спечели последователно титлите в Ротердам и Марсилия.

Федерер, Джокович, Надал и Мъри отново на корта! Нека седмицата започне!

"В Тура съм от доста време. Тенисът е страхотен, това е много важна част от моя живот, но от друга страна другото много важно нещо за мен е семейство ми. Така че ще трябва да избирам."

Вчера в изцяло френски финал в Марсилия, Цонга надви с 6-4, 6-4 сънародника си Лука Пуй, с което постигна деветата си поредна победа. Трофеят бе трети за него от надпреварата и общо 14-и в неговата кариера. „Играх отличен тенис през цялата седмица, както го направих и в Ротердам. Сервирах много добре, когато бе нужно, с което затрудних максимално Лука”, допълни още световният номер 7. /БГНЕС