Гръцкият тенисист Стефанос Циципас призна, че не е можел да повярва, когато за първи път се изправя срещу идола си Роджър Федерер през 2019 година. Заемащият шесто място в световната ранглиста Циципас се върна към детските си години и разказа, че от дете симпатизира на швейцарската тенис легенда. В момента гъркът участва на турнира по тенис на трева в германския град Хале, където днес му предстои двубой с австралиеца Стефанос Циципас.

През 2019-а на „Хопман Къп“ Циципас губи в два сета от Федерер, но гръцкият тенисист взима реванш само две седмици по-късно на Откритото първенство на Австралия. 23-годишният Циципас записва още две победи в следващите три мача с швейцареца.

„Изпитвам огромно уважение към него. Наслаждавам се, когато го гледам по телевизията как играе. Когато за първи път се изправих срещу него, точно преди да сервирам си помислих, че точно Роджър е от другата страна на мрежата“, заяви пред изданието Tennis World Стефанос Циципас.

„Той беше мой идол и всичко изглеждаше немислимо. Трудно е да повярва човек, че е истински. Невероятно е всичко, което постигна и всички негови рекорди“, добави Циципас.

„Определено ми липсва на турнирите. Всички го обичат“, каза още гъркът по повод Роджър Федерер, който се възстановява от операция на коляното и се готви за завръщане на корта по-късно тази година.