Световният №6 Стефанос Циципас започна участието си на турнира на ATP в Хамбург с категорична победа над Даниел Еванс с 2:0 сета (6-3, 6-1). Гръцката звезда демонстира много ефективна и разнообразна игра, с която не остави шансове на своя опонент и спечели първия си мач в надпреварата след точно 1 час игра.

Циципас спечели доста оспорвания първи гейм в мача, но Дан Еванс отговори по възможно най-добрия начин, като изравни резултата с гейм на нула. Циципас също вдигна значително темпото и спечели три поредни гейма, като по този начин поведе комфортно с 4-1.

Британецът опита да навакса изоставането си, но неговият опонент не му позволи да стопи разликата, като в деветия гейм Циципас стигна до три поредни сетпойнта. Еванс спаси първия, но младият грък оползотвори втората си възможност и спечели сета с 6-3.

Вторият сет започна с гейм за Еванс, но той се оказа неговият последен в мача. В следващия гейм британецът пропусна да реализира точка за пробив и в последствие позволи на Циципас да изравни резултата в сета. От този момент нататък гръцкият тенисит беше пъен господар на корта.

Циципас продължи да играе все по-смело и агресивно, като спечели още пет поредни гейма и си осигури победата без почти никакви проблеми.

В следващата фаза Циципас ще се изправи срещу Пабло Куевас, който в първия кръг победи Тейлър Фриц с 6-4, 6-2.