Поставеният под номер 1 в основната схема на турнира в Акапулко - Стефанос Циципас очаква с огромно нетърпение появата си пред мексиканската публика. Световният №5 за първи път ще участва в надпреварата в Мексико, която е от категория  ATP 500. 
 
Полуфиналистът от тазгодишния Аустрелиън Оупън видя много прилики между мексиканския народ и гърците, като засвидетелства своето уважение към домакините и ги определи като много възпитани и почтени хора. Също така, Стефанос не пропусна да сподели за какво мечтае този сезон.
 
„За първи път избрах да играя в Акапулко и не съжалявам. Бях в Мексико преди години и сякаш тогава за мен започна всичко в световния тенис. Винаги съм харесвал страната, а мексиканците са учтиви, мили и ако ти ги уважаваш, те ти отвръщат по същия начин. Виждам много прилики между моите сънародници и хората в Мексико и това ме кара да обичам тази страна още повече. Забелязвам как всички работят и се трудят упорито, за да водят един нормален и спокоен живот, защото ситуацията в този момент изобщо не е лесна. 
 
Щастлив съм, че ще играя в Акапулко и се надявам на добър резултат. Ако трябва да погледна по-далеч в бъдещето, си пожелавам да остана здрав и да подобрявам играта си. Всеки има какво да учи, а аз мисля, че започнах добре годината. Желанието ми е да се боря с най-добрите и искам да опитам да достигна поне до финал на турнир от шлема. Вярвам в себе си и няма да спра да опитвам, конкуренцията е жестока, но знам, че мога и ще давам всичко от себе си на корта“, каза Циципас.