Стефанос Циципас (Гърция) пропиля две точки за мача и загуби втория сет, но все пак победи Феликс Оже-Алиасим (Канада) с 6:2, 5:7, 6:1 на четвъртфиналите на турнира по тенис от сериите "Мастърс" в Синсинати (САЩ) с награден фонд 5,4 милиона долара.

Циципас спечели в рамките на 2:12 часа и се класира на полуфиналите на турнира за втора поредна година. Победата на поставения под номер 2 грък обаче не дойде без проблеми.

"Тенисът е игра на психика и такива неща се случват (загубените разигравания при мачбол). Когато това стане, трябва да не падаш духом и да продължаваш да играеш така, както си знаеш. Може би не направих идеален втори сет, защото пропуснах твърде много възможности, но проявих търпение. Получих нов шанс в третия сет и този път се възползвах", каза той след победата.

Циципас контролираше напълно играта през по-голямата част от първите два сета и поведе с 6:2, 5:4 и 40:15, но Оже-Алиасим събра сили да остане в двубоя. Той отрази два мачбола на собствен сервис, като в единия случай изпрати удар на основната линия и топката я закачи с милиметри. Самият Циципас реши, че е спечелил с аут, но повторенията го изенадаха.

Оже-Алиасим спечели следващите два гейма и изравни сетовете, но Циципас си върна контрол след кратка пауза за използване на тоалетната. Гръцкият тенисист спечели подаването на Оже-Алиасим рано в третия сет и не допусна разиграване за пробив от своя страна. Той дори спечели втори на сметката си след седмата двойна грешка на канадеца в мача.

Интересно е, че Оже-Алиасим доминираше тотално над Циципас в юношеските им години и на старта при професионалистите, но гръцкият тенисист спечели последните пет мача помежду им и вече води с 5:2 в двубоя.

Следващият съперник на Циципас е златният медалист от Токио 2020 Александър Зверев, който елиминира Каспер Рууд (Норвегия) с 6:1, 6:3 след 61 минути игра. Циципас води на германеца с 6:2 в директните двубои.