Стефанос Циципас отпадна рано от турнира по тенис за мъже в Синсинати, след като отстъпи на белгиеца Давид Гофен с 5:7, 3:6 още в първия кръг на надпреварата. Гръцкият тенисист, който загуби финала в Торонто срещу Рафаел Надал само преди броени дни, се възползва само от един от шансовете си за пробив и се сбогува с турнира в САЩ.

Гофен спечели 73 процента от разиграванията на първи сервис и взе реванш срещу Циципас за загубата във Вашингтон преди две седмици. Следващият съперник на белгиеца ще бъде французинът Беноа Пер.

Фаворитът в надпреварата Роджър Федерер не срещна затруднения на старта и победи Петер Гойовчик с 6:4, 6:4. Това беше първата поява на швейцареца на корта от Уимбълдън насам.

Федерер, номер 2 в света и лидер в схемата в Синсинати след оттеглянето на Надал заради преумора, изглеждаше свеж и победи Гойовчик с точни сервиси и отлична защита. Швейцарецът отрази и петте шанса за пробив на своя германски съперник и по този начин си осигури място в третия кръг, където ще играе срещу аржентинеца Леонардо Майер.

"Важно е да играеш в удобния за теб стил, а това важи най-вече на по-бързи кортове. В днешно време всеки разполага със силен сервис и всеки може да връща от основната линия, така че е важно да имаш енергия и да играеш за всяка топка докрай. Независимо дали е първи кръг, или финал", каза той./БТА