Звездата на световния тенис - Стефанос Циципас сподели, че е готов за битка в Ротердам.

Гръцкият тенисист допълни още, че винаги се чувства развълнуван, когато играе на подобен турнир и не скри задоволството си от факта, че за четвърта година е част от престижната надпревара в Нидерландия.

„Винаги е страхотно да се завърна тук и да играя рамо до рамо с толкова силни тенисисти. За четвърти път съм в Ротердам, в предишните 3 години не успях да спечеля, но сега съм готов да дам най-доброто от себе си“, започна той

Полуфиналистът от Откритото първенство на Австралия 2019 говори за себе си и за промяната в своя живот, откакто се превърна в име в световния тенис.

„Вече съм много по-мъдър и доста по-добре успявам да намирам баланса. Играя седмица за седмица, вече имам опит и зная много добре кога трябва да вложа цялата си енергия и кога не е нужно да изразходвам толкова сили. Много е важно да мислиш и да умееш да правиш правилните неща“, завърши Циципас.

Турнирът в Ротердам от категория ATP 500 през 2020 година се очаква да бъде много силен. Медведев, Циципас, Рубльов, Фонини, Хачанов, Баутиста Агут и, разбира се, защитаващият титлата си от миналата година, Гаел Монфис. Ние се надяваме на добро представяне от Григор Димитров, който започва участието си още тази вечер срещу младата канадска надежда - Денис Шаповалов.

 

Автор: Делян Калинков