Гръцкият №1 в тениса Стефанос Циципас успя да се класира за финала на турнира по тенис на червени кортове във френския град Лион с награден фонд 419 470 евро. Поставеният под номер 2 Циципас надделя над италианеца Лоренцо Музети с 4:6, 6:3, 6:0. Това беше 32-а победа за гръцкия тенисист, с което той е лидер в Тура на АТP през сезона.

„Трябваше да остана спокоен. Беше трудно, защото изоставах със сет и трябваше да освежа мислите си и да рестартирам във втората част. Той работи здраво на корта и често ме караше да правя допълнителни удари, бореше се здраво за всяка точка“, заяви след победата петият в световната ранглиста..

Музети взе първия сет с единствен пробив в петия гейм, а втората част вървеше равностойно, но гъркът реализира брейк за 5:3, след което не даде повече гейм на съперника.

Циципас ще търси седма титла в кариерата си срещу Камерън Нори (Великобритания), който елиминира руснака Карен Хачанов с 6:1, 6:1. Нори, 49-и в света, достигна до втория си финал за сезона и трети в кариерата си, но все още няма трофей.