Стефанос Циципас се класира на полуфиналите на турнира от сериите Мастърс 1000 в Монте Карло. Световният №12 надигра Карен Хачанов с 6:4, 6:2 за 83 минути игра. В спор за място на финала 25-годишният гръцки тенисист ще се изправи срещу Яник Синер.
 
 
Циципас пристигна в Княжеството с баланс от 11 успеха и 6 поражения през 2024 година и определено не се намираше в най-добрата си форма. Той обаче показа, че именно на този турнир може да напипа верния ритъм, записвайки победа след победа. През 2021 и 2022 година Циципас стана шампион в Монте Карло.
 
 
„Ще излъжа ако кажа, че стъпвайки на корта в съзнанието ми не изплуват добри спомени. Това е нещото, на което отдавам някои от моите изпълнения тук“, коментира Циципас след успеха над Хачанов.
 
„Връщам се тук и по някакъв начин успявам отново да преживея тези спомени. Чувствам се отлично, когато мога да играя пред пълни трибуни, каквито са тези в Монте Карло, и да търся съвършенството си в играта си“, каза още Циципас, който вече води с 8:1 победи в преките дуели с Хачанов.