Чилиецът Кристиан Гарин спечели титлата на турнира по тенис на червени кортове в Мюнхен с награден фонд 524340 евро. Южноамериканецът надделя на финала над италианеца Матео Беретини с 6:1, 3:6, 7:6(1), за да завоюва втори трофей в кариерата си.

С 19-ата си победа на клей за сезона той се изравни с лидера по този показател Гуидо Пея от Аржентина. Така той прибави 250 точки към актива си и ще се изкачи до рекордното в кариерата си 33-о място в световната ранглиста при обновяването ѝ в понеделник. Досега той беше 47-и в света. 

Гарин взе категорично първия сет, но Беретини, който до днес беше с десет места по-напред в класацията на АТП, успя да изравни след серия от три поредни гейма във втората част. Чилиецът проби и сервираше за мача при 5:3 в третия сет, но съперникът му върна брейка и се стигна до тайбрек, в който Гарин беше безапелационен.

Беретини пък не успя да спечели трофей във втора поредна седмица, след като миналата неделя в Будапеща взе втората титла в кариерата си. Той също ще запише рекордно класиране на 31-ото място в света от понеделник.