Хърватският тенисист Марин Чилич обяви, че не е заразен с коронавирус след участието си на демонстративния турнир Адриа Тур в Задар, но въпреки това ще се самоизолира за две седмици като превантивна мярка.

Шампионът от Ю Ес Оупън 2014 бе един от участниците в Задар, които се тестваха за COVID-19, след като стана ясно, че други двама - Григор Димитров и Борна Чорич, както и треньорите на българина и на Новак Джокович са заразени с новия коронавирус. "Исках да споделя с вас, че пробата ми за COVID-19 е отрицателна и се чувствам добре. Въпреки това, аз ще се самоизолирам през следващите 14 дни и ще продължа да спазвам препоръките на медицинските професионалисти. Ще ви информирам, ако има промени в ситуацията. Благодаря ви за загрижеността и благопожеланията. Бъдете здрави", написа Чилич в Туитър.

Все още не е ясно дали световният номер 1 Новак Джокович се е тествал за вируса. Вчера той отказа да стори това в Хърватия и заяви, че ще се прибере в Белград и там ще следва всички препоръки на медицинските лица.