Шампионът за 2012 година Марин Чилич (Хърватия) се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на трева "Куинс Клъб" в Лондон с награден фонд 1.98 милиона евро.

Поставеният под номер 1 Чилич победи Жил Мюлер (Люксембург) с 4:6, 6:3, 6:3 за 1:42 часа.

Мюлер спечели първия сет, след като направи пробив в петия гейм. След това Чилич доминираше, взе подаването на съперника си три пъти в следващите два сета и стигна до успеха.

Стан Вавринка отпадна във втория кръг. Швейцарецът загуби от шампиона за 2010 година и пети поставен в схемата Сам Куери (САЩ) със 7:5, 6:7(3), 6:1 за 1:55 часа.

33-годишният Вавринка, който в момента е 261-ви в световната ранглиста, водеше с 5:4 в първия сет, пропиля седем сетбола, след което загуби три поредни гейма. Швейцарецът успя да спечели тайбрека на втория сет и да изравни резултата, но в третата част взе само един гейм. Той все още се опитва да се върне в оптимална спортна форма след операция и възстановяване от контузия на коляното.

Ядосан от допуснат пробив в третия гейм на третата част Вавринка удари ракетата си в корта, след което я дочупи в коляното си.

На четвъртфиналите Куери, който наниза 25 аса при победата си над Вавринка, ще играе срещу номер 1 Марин Чилич.

Малко след срещата на сингъл Вавринка в тандем с Новак Джокович отпаднаха в първия кръг на двойки след загуба от Маркос Даниел (Австралия) и Уесли Коолхоф (Холандия) с 4:6, 6:7(2) за 73 минути.

Американецът Франсес Тиафо победи Леонардо Майер (Аржентина) с 6:4, 2:6, 6:4 за 1:50 часа. В спор за място на полуфиналите Тиафо ще играе срещу Жереми Шарди (Франция), елиминирал Даниил Медведев (Русия) със 7:6(6), 6:3.

Шампионът от 2014 година Григор Димитров ще играе утре във втория кръг срещу бившия номер 1 Новак Джокович (Сърбия). /БТА