Защитаващият титлата си отбор на Хърватия ще бъде без Марин Чилич във финалите на Купа Дейвис по-късно този месец, след като бившият шампион на Ю Ес Оупън обяви оттеглянето си от надпреварата поради травма на коляното.

Хърватия, който надигра Франция в миналогодишното издание на турнира, играят в откриващия мач в Мадрид срещу Русия на 18 ноември. „Контузията в коляното продължава да ми създава проблеми, и с течение на сезона стана ясно, че операцията е неизбежна“, написа 39-ият в света във Фейсбук.

„Рехабилитацията ми върви добре, така че операцията не е необходима на този етап. Въпреки това, ще се подложа на няколко леки интервенции, които ще ме оставят извън тенис корта за известно време и за съжаление, това означава, че няма да участвам на финалите за Купата Дейвис този месец“.

 

Добавяйки, че е бил „изключително разочарован“, 31-годишният хърватин заяви, че ще се посвети на това да се завърне в най-добра форма за началото на 2020 „по-здрав, по-подготвен и по-мотивиран от всякога“. Чилич бе избран в състава на Хърватия заедно с още четирима играчи – Борна Чорич, Мате Павич, Иван Додиг и Никола Мектич.

Според местния всекидневник Sportske Novosti, той ще бъде заменен от 40-годишния ветеран Иво Карлович. Новият формат на Купа Дейвис с 18 отбора замени предишния със Световната група. Нациите бяха разпределени в шест групи от по три тима, като победителите и най-добрите два втори ще се класират за четвъртфиналите. Русия и Хърватия попаднаха в група В заедно с отбора на Испания. /БГНЕС