Любопитен финал очаква зрителите на силния турнир на открити твърди кортове от сериите ATP 500. Един срещу друг на централния корт в Дубай ще се изправят квалификанта от Чехия Иржи Весели и втората ракета на Русия Андрей Рубльов. Срещата е днес от 17:00 часа и ще може да я наблюдавате на живо по MAX Sport 1.

Весели, който в момента е 123-и в световната ранглиста записа шест поредни победи, за да стигне до последния мач. Той стартира с две победи в квалификациите над Хади Хабиб и Алексей Попирин, докато в основата схема той отстрани доста големи имена – Марин Чилич, Роберто Баутиста Агут, завърналият се на корта световен №1 Новак Джокович, а на ½-финалите беше отстранен Денис Шаповалов.

Иржи Весели - Денис Шаповалов 2:1 сета [6:7 (7), 7:6 (2), 7:6 (3)] / ATP 500, Дубай, 1/2-финал, 25.02.2022 г.

източник: Gulliver/GettyImages

Седмият в света Рубльов, който спечели титлата в Марсилия миналата седмица, надви Дан Еванс, Суунвоо Куон, Макензи МакДоналд и Хурерт Хуркач. Така 24-годишният руснак е в серия от осем поредни победи на сингъл, а тъй като той спечели и титлата на двойки във френския град, тази серия се увеличава на общо 12 двубоя.

Весели и Рубльов не са срещали досега и ще бъде интересно кой ще спечели първата битка между двамата, която ще донесе трофей на някого.